1. Oogst

  Asperges in open lucht worden geoogst vanaf half april (afhankelijk van het weer) tot 24 juni. De grootste oogst is in mei als het warm en zonnig weer is.
 2. Kleur

  Asperges zijn wit maar bij zonlicht verkleuren ze blauw. De smaak blijft evenwel dezelfde.
 3. Gezondheid

  Asperges bevatten vitamine A,B1,B2,C, kalium, fosfor, magnesium , zink, ze zijn zuiverend, hebben zeer weinig calorieën, zijn vochtafdrijvend, ze hebben een helend effect op blaas en nieren en zijn gunstig tegen suikerziekte.
 4. Bewaren

  Ongeschilde asperges worden best bewaard in de koelkast in een plastic zak. Onze geschilde asperges worden in een speciale verpakking verkocht, welke in gesloten verpakking nog 1 week houdbaar zijn in de koelkast.
 5. Schoonmaken

  Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun aan de kop en schil dikker naar beneden toe. Verse asperges hebben geen houterig stuk onderaan!
 6. Bereiden

  Leg de geschilde asperges in kokend water en kook ze gedurende een 6 à 8-tal minuten afhankelijk van de dikte.
  De schillen geven extra smaak aan het kookvocht wat een prima basis is voor soepen en sauzen. Schillen max 5min koken, anders krijg je een bittere smaak.
  Om na te gaan of de asperges gaar zijn : prik met een vork in het dikke deel (kopjes zijn het vlugste gaar). Na het koken de asperges nog eventjes laten uitlekken.
 7. Invriezen

  Schil de asperges en steek ze ongekookt in een plastic zak in de diepvries. Bereiding : breng het water aan de kook en leg de asperges er bevroren in.
 8. Hoeveelheid

  Er wordt gerekend op 350 à 500 gr asperges / persoon als hoofdgerecht